Margareta Backenhamn Ohlsson

Hej mitt namn är Margareta Backenhamn Olsson, vid 18 års ålder började jag sjunga i flickkören Birgittakören i Norrtälje, för musikdirektör och sångpedagog Anna-Greta Malmquist. Mellan 20-35 års ålder har jag skolat rösten i klassisk sång för Anna-Greta Malmquist (AG) i Norrtälje. Jag har vid flera tillfällen varit altsolist i Birgittakören i bland annat Stabat Mater av Pergolesi och Bach Johannespassionen vid 23 års ålder.

Nu har jag i perioder fortsatt att sjunga för AG, men också vid några tillfällen tagit sånglektioner av Operasångerskan Emilia Feldt.

Idag är jag medlem och sjunger i Norrtälje Motettkör, Norrtälje kyrka under ledning av Organist Daniel Edoff. Jag finner glädje i att sjunga i kör då det är ett lagarbete att tillsammans få skapa sång och musik mellan fyra olika körstämmor, körledare och ibland orkester. Jag har vid flera tillfällen fått möjlighet att vara altsolist i större körverk i Motettkören, bland annat i Bach H-moll mässan, Juloratoriet och Mozarts Requiem. Jag finner glädje och ro i att få utrycka mig som solist i ord och toner.

Jag är sedan många år också med i Visgruppen Kimm vi är fyra tjejer från Norrtälje som sjunger, spelar tvärflöjt och gitarr på Äldreboenden,och kvällsmusik i kyrkor( före Coronautbrottet).

I mogen ålder började jag studera på Lärarhögskolan i Gävle i 3,5 år. Sedan 2014 arbetar jag som förskollärare med barn i åldrarna 4-6 år. I mitt arbete tillsammans med barnen blir det många tillfällen med sång, musik, rytmik och estetik tillsammans med barnen.

Jag är gift och tillsammans har min man och jag två söner i tjugoårsåldern. Vi bor i en villa ute på landet.

Med vänlig hälsning

Margareta Backenhamn Olsson

Tre byars väg 24

761 73 Norrtälje

maggi.sen@hotmail.com

070-232 30 27